10.

Loja e Froneve.

10. Game of Thrones (Credit: Credit: HBO/Sky Atlantic)

Në këtë sezon të parafundit, aleancat e vjetra janë provuar dhe aleancat e reja janë harruar, dhe dimri në Westeros sjell me vete zbulime të mëdha rreth Jon Snow.

9.

Valkyrien.

9. Valkyrien

Një moshë e pasigurisë politike dhe revoltave sociale, ky trillet norvegjez arrin thuajse në kohë.

Film aksion nga Oslo në Londër, me Mark Strong  bërë si yll, por që është shansi për të parë origjinalin.

8.

The Deuce

8. The Deuce (Credit: Credit: HBO/SKY Atlantic)

Kronika e krijimit të industrisë pornografiken vitet 1970. David Simon dhe bashkë-krijuesi  George Pelecanos krijojnë farën, në shtrate neoni në zonën ‘Times Square’ e njohur për vendësit si ‘The Deuce’.

 7.

Glow

7. Glow (Credit: Credit: Netflix)

Aktori serioz Ruth Wilder, (Mad Men’s Alison Brie) i paaftë për të gjetur rolin për skenën e përshtatshme në Hollivudin e vitit 1980.

6.

The Good Place

6. The Good Place

Një nga surprizat e këtij viti ishte ky show nga nga Park dhe Michael Schur i Rikrijimit, me Kristen Bell dhe Ted Danson që i afrohen perfeksionit komik dhe lojës gjithë ngjyra që mund të mos e keni parë kurrë në vitet e tjera.

5.

Mindhunter

5. Mindhunter (Credit: Credit: Netflix)

Kjo dramë e kthyer në Fiction nga David Fincher dhe Charlize Theron-e bazuar në jetën reale të ish agjentit të CIA, John Douglas

 4.

Big Little Lies

4. Big Little Lies (Credit: Credit: HBO/Sky Atlantic)

Vitet e fundit ekrani i televizionit është bërë një skenë e re e argjendtë. Hollivudi gjeti partnerë të rinj në shoë ku u paraqiten dhe karakteret që audienca i përdori si një pushim kafeje në zyre. Vitin 2017 mund ta konsiderojmë si një vit të madh për historitë rreth grave.

3.

Blue Planet II

3. Blue Planet II (Credit: Credit: BBC One)

Që nga momenti i parë i këtij dokumentari që të lë pa frymë, i treguar nga Sir David Attenborough, mbetesh i lidhur pas tij.

 2.

The Handmaid’s Tale

2. The Handmaid’s Tale (Credit: Credit: Hulu/Channel 4)

Gra që marshojnë në rrugë. Të drejtat që ngushtohen në dritëne  terrorit, Njerëz që bëjnë rrotullime të rrezikshme nën zero temperaturë në kufijtë Kanadian.

1.

Twin Peaks: The Return

1. Twin Peaks: The Return (Credit: Credit: Showtime/Sky Atlantic)

Në të vërtetë ai ndodhi përsëri. Kthimi i David Lynch dhe Mark Frost në hijen e sheshin e lojërave të Twin Peaks –ku doppelgängers, darkat dhe udhëtimet ekstra- dimensionale janë jo të pazakonshme.

Veritas..com.al/