(FOTO: Davis Allen Cripe piu shumë kafeinë në vetëm dy orë)/

Një adoleshent i shëndetshme në Shtetet e Bashkuara, shteti i Karolinës Jugore vdiq pasi piu pije me kafeinë të lartë dhe shumë shpejt tha një mjek ligjor.

Davis Allen Cripe ra përdhe në shkollën e mesme pasi piu kafeinë McDonald, një pije të lehtë Vesa e Malit dhe një pije energjike. Ajo i piu të gjihta këto brenda dy orësh, tha Gary Ëatts.

16-vjeçari vdiq për shkak të “induktimit të kafeinës duke shkaktuar ndoshta aritmi kardiake”.

Ai nuk kishte sëmundje të mëparshme në zemër.

Adoleshenti peshonte 90kg, por nuk mund të konsiderohej obez patologjik, tha zoti Ëatts.

“Kjo nuk është një overdozë kafeine”- tha zoti Ëatts.

“Ne nuk po themi se kafeina ishte një shkak i plotë i vdekjes, por ishte vetëm mënyra se si u injektua në trup  brenda një kohe të shkurtër, dhe duke marrë një pije energjike në fund u shkaktua aritmia kardiake”.

Veritas.com.al/