Një astronaut i Shteteve të Bashkuara dhe një tjetër i Rusisë, u detyruan të bëjnë një ulje emergjente pasi akëta Ruse ‘Soyuz’po funksiononte keq gjatë rrugës për në Stacionin e Hapësirave Ndërkombëtare.

Menjëherë sapo u ngjitën nga Kosmodromi Baikonur në Kazakistan, Nick Hague dhe Alexey Ovchinin raportuan një problem në motorin e raketës.

Të dy kozmonautët u detyruan për një ‘zbritje balistike’ me kapsulat e tyre duke u ulur pak qindra milje në veri të Baikonur.

Ata u morën menjëherë nga ekipet e shpëtimit.

Veritas.com.al/

Image result for Astronauts escape malfunctioning Soyuz rocket