Ish kryeministri Italian, Silvio Berlusconi ka ngritur një ‘stekë’ mbi partnerët populistë në koalicion të Lega Nord, Matteo Salvini duke thënë se do të deportojë 100,000 emigrantë të tjerë, duke iu referuar si ‘kriminel’

Miliarderi bombastik bëri komentet e tij pas vrasjes brutale të 18 vjeçares Pamela Mastropietro nga një shpërndarës droge Nigerian jave=]ën e kaluar.

Berlusconi shkoi madje më largse partneri në koalicionin e tij, Matteo Salvini i cili ka premtuar që të deportojë 500,000 emigrantë ilegal brenda pesë vjetësh, duke thënë se këtë shifër mund ta bëjë 600,000, raporton Kronen Zeitung.

“Çështja e emigrantëve është ekstremist serioze, me 630,000 emigrantë në Itali, vetëm 30,000 kanë të drejtën e azilit sepse ata u larguan  nga lufta dhe vdekja; të tjerët që bëjnë 600,000 në çdo moment janë bombë shpërthyese sepse jetojnë  me krimin”, tha Berluskoni.

Të dielën, zoti Salvini ka komentuar vrasjen brutale të Ms. Mastropietro “Në Itali ju duhet të respektoni rregullat dhe duhet të shporrni emigrantët pa leje qëndrimi, të cilët jetojnë me trafik droge”, tha ai.

Veritas.com.al/