Brigitte Macron, gruaja e Presidentit Emmanuel Macron, po merr një rol të ri zyrtar, por pas titullin “First Lady”.

Presidenca ka publikuar një ‘statut transparence” ku mohon detyrat e saj të financuara nga buxheti i Macron.

Ajo do të ketë një rol aktiv në shoqërinë civile, të fokusuar në të paaftët, arsimin, fëmijët, çështjet e grave shëndetin dhe barazinë gjinore.

Një peticion i firmosur nga më shumë se 316,000 njerëz kanë kundërshtuar rolin e Brigitte si ‘first lady’.

Shumë media franceze kanë komentuar duke u fokusuar  në diferencën prej 24 vjetësh të moshës së Brigitte dhe burrit të saj Emmanuel Macron. Ajo ka luajtur rol të rëndësishëm gjatë fushatës elektorale dhe ka influencë të fortë mbi të.

Karta e Pallatit ‘Elysée Palace’  (në Frëngjisht) është një risi- jo sipas statusit të deritanishme të presidencës Franceze dhe rolit të qartë të gruas së presidentit.

Veritas.com.al/