Një prokuror publik në Itali ka shfajësuar Dr. Silvana De Mari nga akuza shpifje pasi fizikantja deklaroi se homoseksualiteti është patologji.

Avokati për grupin LGBT, Torino Pride solli akuzën për shpifje kundër Dr. De Mari, duke supozuar se se ajo kishte sharë karakterin e personave Gay, sikur këta janë të sëmujrë.

Pas disa muajsh shqyrtime, Zyra e Prokurorit Publikurdhëroi që deklarata e bërë nga doktoresha 64 vjeçare nuk përbën shpifje, sepse është e pamundur të identifikohen individët që mund të kenë vujtur pasojat e fyerjeve nga kjo thënie.

Në mbrojtjen e saj, Dr. De Mari tha se homoseksualizmi është qartësisht një kondicion jo normal, duek prurë ekspertizat e saj mbi çështjen.

“Unë kam tre specialitete: psikoterapeist, mjekësi dhe kirurgji”, tha Dr. De MAri. “Unë jam kujdesur për homoseksualët për 40 vjet”.

Ndërsa  tezat e De Mari mbi anormalitetin e homoseksualitetit kanë qenë çështje e diskutimit publik, ajo fitoi famë kur u intervistua në radio shoë Italian La Zanzara, gjatë të cilës ajo deklaroi se “jeta gay ëhstë një kondicion tragjik”.

Grupet pro LGBT e kanë denoncuar Dr. De Mari si “homofobike,” duke insistuar se deklaratat e saj provokojnë diskriminimin dhe “urrejtje raciale”.

Veritas.com.al/