(FOTO: Donald Trump kthehet në Shtëpinë e Bardhë të Dielën në mbrëmje, pas pushimit të fundjavës)/

Donald Trump sapo ka firmosur urdhrin e ri ekzekutiv mbi emigracionin. Ai firmosi sapo u kthyesot e Hëne nga fundjava- tha ndihmësja e tij Kellyanne Conëay.

Një urdhër ekzekutiv i rinovuar pritej nga Shtëpia e Bardhë që në fillim kud urdhri i ndalimit të emigracionit u bllokua nga gjykata federale.

Urdhëri i parë anulonte të gjithë programet rivendosjes së emigrantëve dhe bllokonte qytetarët e shtatë vendeve me shumicë myslimane për të hyrë në Shtetet e Bashkuara.

Administrata e presidentit Trump tha se ndalimi ishte i domosdoshëm për të mbajtur Shtetet e Bashkuara të sigurt nga terrorizmi.

/Veritas.com.al/