Sipas raportimeve të Daily Mail, Presidenti i Shteteve të Bashkuara të premten ka ftuar presidentin e Palestimës, Mahmoud Abbas për të vizituar Shtëpinë e Bardhë- tha zëdhënësi i Abbaz. Njoftimi është dhënë pasi dy liderët folën në telefon për herë të parë qëkurse Trump u zgjodh president i Shteteve të Bashkuara.

‘Presidenti Trump paparaqitur ftesë zyrtare ndaj presidentit Abbaz për të vizituar sa më shpejt Shtëpinë e Bardhë me qëllim që të diskutojnë mbi rrugët se si të fillojë procesi politik, duke theksuar se procesi i paqes do të orientojë paqen e vërtetë mes Palestinës dhe Izraelit- tha zëdhënësi i Abbaz, Nabil Abu Rdainah.

Palestinezët janë të shqetësuar se e shikojnë Washingtonin më në favor të kryeministrit Izraelit, Natanyahu që nga ardhja e Trump në Shtëpinë e Bardhë.

Veritas.com.al/