-Ishte i shëmtuar, por personal në zgjedhjet presidenciale-

Në një anë ishte një njëri i famshëm jashtë politike, i bërë vetë, i pa lustër i cili premtoi që të përfaqësojë punëtorët e harruar. Në anën tjetër ishte një njeri intelektual anëtar i establishmentit të Washington që po kërkonte të zgjeronte dinastinë politike në Shtëpinë e Bardhë.

Ishte viti 1828.

Triumfi i Andrew Jackson mbi presidentin John Quincy Adams sjell ndërmend fitoren mahnitëse të Donald Trump mbi Hillary Clinton vitin e kaluar. Disa nga ata që ndjehen jo mirë për ta cilësuar këtë, ndodhen edhe brenda Shtëpisë së Bardhë.

Të dy, Jackson dhe Trump shpejtuan për të  përfaqësuar njeriun e përbashkët dhe që të dy për të zgjeruar pushtetin ekzekutiv.

Historianët janë të një mendjeje se ka paralele mes Trump dhe Jackson, një hero i luftës nga Tennessee. Por Trump e ve  Jackson para vetes; ndoshta edhe pse ishte një figurë komplekse- transmeton AP.

/Veritas.com.al/

 

Image result for andrew jackson

(FOTO: Andrew Jackson, 1928)/