Presidenti Donald Trump vuri veton mbi projektin për të bllokuar deklarimin prej tij të Emergjencës Kombëtare në kufijtë Jugorë ditën e Premte, gjatë një ceremonie në Shtëpinë e Bardhë.

“Sot po vë veton mbi këtë vendim”, tha Trump. “Kongresi ka lirinë që të kalojë këtë vendim, dhe unë kam për detyrë që të vë veton mbi të. Dhe unë jam shumë krenar  për këtë veto”, tha Trump.

Presidenti sfidoi kryetaren e Kongresmenëve Demokratë, Nancy Pelosi, dhe ‘shumë të ndyrë’ të tjerë senatorë Republikanë që iu bashkuan atyre, tha duke nënshkruar veton në një ceremoni publike në Shtëpinë e Bardhë.

Veritas.com.al/