Një zonë malore në Slloveni është përfshirë nga dëbora. Bredarica është një majë malore në Alpet Juliane dhe ndodhet në 2.541 metra mbi nivelin e detit. Megjithëse kulmi më i lartë i Triglav është shumë afër, bora që ra në Kredarica këtë mëngjes nuk është aq e zakonshme në fund të qershorit.

Temperatura e ajrit të sotëm, e matur në flladin e dëborës, ishte -0.6 gradë Celsius. Instituti Hidrometeorologjik i Sllovenisë njoftoi këtë mëngjes se pesë centimetra borë ranë Kredaricë në orën tetë të mëngjesit.

Sipas të dhënave nga Instituti Hidro-Meteorologjik (ARSO), temperatura aktuale në Kredarica është 1 gradë celsius, dhe bora vazhdon të bjerë.

Temperatura më e lartë e ajrit në Kredaricë u mat në 27 korrik 1981 dhe ishte 21.6 gradë, ndërsa temperatura më e ulët e matur ndonjëherë ishte -28.3 gradë Celsius dhe u mat në 7 janar 1985.

Veritas.com.al/