Maureen Scalia, e veja e gjykatësit të famshëm Antonin Scalia, mori pojesë në ceremoninë e fjalimit të parë të presidentit Trump në Kongresin Amerikan, të martën në mbrëmje. Ajo ishte e ftuara e Presidentit dhe e Zonjës së Parë.

Gjykatësi Scalia nderoi jetë para një viti, në shkurt 2016, gjatë një udhëtimi në gjueti në Texas. Ai është një figurë transformuese e ligjit në Amerikë. Ai ka krijuar besueshmëri për një trend modern të ligjit dhe të përmirësimeve kushtetuese si dhe për opinionet e tij mbi ligjin e Kushtetutën.

Antonio Scala është i famshëm si ithtar i origjinalitetit: në çdo ligj të shkruar, madje edhe në Kushtetutë (si ligj Suprem i Vendit), në statute, në rregullore dhe në çdo dokument publik, kanë ushtrimin e tij, fjalën e tij, vendosmërinë e tij dhe strukturën e tij.

/Veritas.com.al/