50 vite që nga dita kur njeriu i parë shkeli në hënë, hëna ka bërë nderimin e saj të veçantë ndaj ngjarjes së ammdhe, me një eklips të pjesshëm hënor.

Eklipsi ishte i dukshëm në disa pjesë të Europës Veriore, Azi, Afrikë, Amerikën e Jugut dhe Australinë Perëndimore. Eklipsi hënor ndodh kur toka vendoset mes diellit dhe hënës.

Eklipsi i të martës bëri që rreth 60 për qind e sipërfaqes së dukshme të hënës të errësohej nga hija e tokës.

Ndryshe nga eklipset e diellit, eklipset e hënës mund të shihen me sy të lirë, pa rrezikun e ndonjë dëmtimi.

Ekspertët i rekomandojnë atyre që tentojnë të fotografojnë eventin, të përdorin një tripod.

Veritas,com.al/