Vëzhguesit e qiellit në Shtetet e Bashkuara po përgatiten për eklipsin spektakolar, i cili nuk ka precedent në historinë 241 vjeçare të vendit të tyre.

Një eklips total deillor do të përfshijë gjithë Amerikën sot, e Hënë, nga Oregon në perëndim deri në South Carolina bregdeti lindor.

Një eklips i tillë është i pari që do të mbulojë ekskluzivisht vendin, që nga pavarësia e Shteteve të Bashkuara në vitin 1776.

Ekslipsi total diellor do të vendosë Hënën në gjumë mes Tokës dhe Diellit.

Diametri i Hënës do të duket në të njëjtën masë sa yjet e zakonshme, duke e bllokuar dritën e saj.

Një hije gjigande do të lëshohet nga anë të padukshme dhe pastaj do të ngrihet në gjithë sipërfaqen e tokës, duke pllakosur errësië për disa minuta.

Do të jenë madje edhe disa pjesë të Europës Perëndimore, duke përfshirë Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandën, që do të shikojnë një dritë të diskut të hënës që do të dalë pak jashtë diskut të diellit vetëm për një çast.

Veritas.com.al/

National Park

(Parqet kombetare jane pergatitur për flukse të mëdha vizitorësh)