Avantazh i Partisë së Gjelbër në zgjedhjet evropiane në Irlandë. Sipas sondazheve të para të publikuara nga transmetuesi kombëtar Rte pasi u mbyllën qendrat e votimit në orën 22:00, në Dublin, partia e udhëhequr nga Ciarán Cuffe është në krye me 23% të votave dhe 9 pikë përpara partisë së kryeministrit konservator Leo Varadkar (aleat i PPE), i cili qëndron në 14%. Më poshtë është konservatorja Fianna Fáil e Michael Martin, aleati i Alde, me 12%.

E majta e Sinn Féin në Dublin është në 10%, ndërsa Partia Laburiste është në bisht me 4%.

Në nivel kombëtar, forcat evropiane të Finn Gael dhe Fianna Fail janë në krye, të dyja rreth 23%. Partia e krahut të majtë Sinn Fein po humbet mbështetjen, pasi exit pollet i japin 12%.Laburistët janë 6%, ndërsa të Gjelbrit, në nivel kombëtar, duhet të arrijnë 9% të votave, duke siguruar 3 nga 11 vendet e Evropiane të parashikuara për Irlandën.

Përveç evropianeve, irlandezët gjithashtu votojnë për zgjedhjet lokale dhe një referendum mbi divorcin, në të cilin ata do të duhet të zgjedhin nëse do të shfuqizojnë ose jo ligjin në bazë të të cilit janë të nevojshme katër vjet ndarje për të qenë në gjendje ta marrin atë. Rezultatet zyrtare të votimit janë parashikuar për të hënën.

Veritas.com.al/