Të Dielën, opozita Venezueliane shënoi njëqind ditë që nga seria e protestave të përditshme kundër qeverisë socialiste, të nxitura nga përpjekja e dështuare  Gjykatës Supreme për të zëvendësuar Asamblenë Kombëtare dhe por ta vënë veten si organ mbi pushtetin legjislativ të vendit.

Gjatë këtyre 100 ditëve, që ka nisur nga fundi i marsit, mbi 100 persona kanë vdekur dhe një numër i pa treguar janë arrestuar për grumbullime paqësore kundër qeverisë.

Sipas portalit venezuelian  ‘Runrun.es, 108 perona, duke nisur nga mosha 14 deri 54 vjeç janë vrarë që nga fillimi i valës së protestave, shumica prej tyre studentë në fund të moshës së adoleshencës ose në moshën e të 20-tave.

Protestat janë mbajtur paqësore, ndërsa diktatori Nicolás Maduro urdhëroi Gardën Kombëtare Boliviane (GNB) pë të sulmuar civilët me gaz lotsjellës dhe plumba manovre; në disa raste ehe duke ndjekur protestuesit me tanke të blinduara. Në përgjigje të protestave, Maduro ka krijuar një legjislativ paralel, që ka për synim shkrimin e një kushtetute të re e cila mund ta shtrijë pushtetin e tij.

RONALDO SCHEMIDT/AFP/Getty Images

Lirimi i López nuk i frenoi protestat të Shtunën, duke përfshirë edhe gruan e tij, Tintori, dhe krerët e partisë “Vullneti i Popullit”.

 

(Të gjitha fotot  FEDERICO PARRA/AFP/Getty Image)/

Protestat e organizuara që në Mars kanë çliruar një dhunë ekstreme të GNB ndaj civilëve Venezuelian.

(12 Qershor, 2017– protestuesit dogjën pjesë të Gjykatës Supreme.  FEDERICO PARRA/AFP/Getty Images).

Polici pilot, Oscar Pérez, fluturoi mbi Gjykatwn Supreme në 28 qershor, 2017, duke mbajtur një poster që i referohej Nenit 350 të Kushtetutës  Venezuelane, e cila lejon rezistencën kundër qeverive anti- demokratike.  @DolarToday/Twitter.

Aktivistët e opozitës Venezueliane marshojnë gjatë protest kundër qeverisë së presidentit  Nicolas Maduro, në Caracas, 13 prill, 2017. -(JUAN BARRETO/AFP/Getty Images)

AP Photo

Studenti Hans Wuerich shfaqet nudo para policisë  Venezueliane, duke mbajtur vetëm Biblën, dhe duke kërkuar t’i jepet fund dhunës. 20 Prill, 2017.

A Venezuelan opposition activist is backdropped by a burning barricade during a demonstration against President Nicolas Maduro in Caracas, on April 24, 2017

Një aktivist i opozitës Venezueliane qëndron para një barrikade që digjet gjatë demonstratës kundër Presidentit  Nicolas Maduro në Caracas 24prill, 2017. -Getty Images.

Anti-government protests like this one in Caracas on May 31 have rocked Venezuela for two months

Protesta në Caracas në 31 Maj, AFP/Getty.