E hëna ishte ditë vdekjeje që i ktheu trazirat e dhunshme në kufirin e rripit të Gaza-s me izraelitët, siç kishin ndodhur të paktën dy muaj të kaluar.

Protestat palestineze morën zjarr nga hapja e ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Jerusalem.

Trupat izraelit në kufi vranë 58 persona dhe plagosen rreth 3,000.

Veritas.com.al/

A Palestinian protester throws stones at Israeli troops during clashes after protests near the border with Israel in the east of Gaza Strip

Palestinian female protesters carry tires during clashes after protests near the border with Israel in the east of Jabaliya in the northern Gaza Strip

An Israeli armoured personnel carrier manoeuvres on the Israeli side of the border fence between Israel and the Gaza Strip

Palestinian protesters carry a wounded female protester during clashes after protests near the border with Israel in the east of Gaza Strip

A lone medic runs to a person who was shot along the border fence with Israel as mass demonstrations continue

Palestinians protesters pulling barbed wire fence installed by Israeli army along the border during clashes after protests near the border with Israel in the east of Gaza Strip

Israeli soldiers walk amidst smoke from a fire in a wheat field near the Kibbutz of Nahal Oz, along the border with the Gaza Strip, on May 14, 2018

Palestinians protesters pulling barbed wire fence installed by Israeli army along the border during clashes after protests near the border with Israel in the east of Gaza Strip

The mother of 8-month-old Palestinian infant Laila al-Ghandour, who died after inhaling tear gas during a protest against US embassy move to Jerusalem at the Israel-Gaza border