Rus ka kritikuar frikshëm Shtetet e Bashkuara për thirrjen e Këshillit të Sigurimit të kombeve të Bashkuara mbi protestat në Iran.

I dërguari i Rusisë, Vassily Nebenzia tha se Irani do të lejohet të “merret vetë me problemet e veta” dhe kjo përzierje e Këshillit në një “punë të brendshme” dëmton organin më të lartë të UN.

Pak minuta më parë, ambasadori i Shteteve të Bashkuara, zonja Nikki Haley i vlerësoi protestat si “ekspoze e fuqishme e popullit të guximshëm”.

Ajo tha se Irani ishte “një paralajmërim” dhe se bota po shikonte.

Veritas.com.al/