Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme konfirmon se është përgjigjur të gjitha kërkesave të Presidentit të Republikës lidhur me negociatat e shtetit shqiptar mbi paktin e detit me Greqinë.

Cili do të jetë personi që do të udhëheqë Grupin Negociator dhe kush janë anëtarët.

Dihet se Kushtetuta ia akordon Presidentit të Republikës postin e udhëheqësit të negociatave.

Ndërsa janë shpallur, me këtë rast edhe emrat e anëtarëve të Grupit:

Bashkëkryetarë: 

Armand Skapi, Ministria për Europen dhe Punet e Jashtme

Gjeneral Major Ylber Dogjani, Komandant i Flotës Detare.

Anetarë:

Artur Mecollari, i larguar nga ushtria ne vitin 2012

Arsen Mullai,

Viktor Doda,

Aida Hajna zv/drejtoresha e Policisë

Ardjan Bylyku, drejtori i AKBN

Më 20 shkurt presidenti ktheu kërkesën e ministrit Bushati për dhënien e ploftuqishmërisë duke kërkuar mbi elementët konkretë të objektit të kërkimit për negociim, mbi pretendimet konkrete territoriale, mbi baraslargimin në vijën e demilitizimit.

Mbi të gjitha, kërkesa e presidentit të Republikës, është transparenca në gjitrhë veprimin dhe negociatat mbi detin.

Veritas.com.al/