Avokati i Donald Trump,  Rudy Giuliani ka thënë se lidei i Koresë së Veriut “është pajisur me begjën”  e pjesëmarrjes në samitin me Trump që u vendos në kalendar pas anulimit që i bëri presidenti i Shteteve të Bashkuara.

Duke folur në një konferencë në Izrael, zoti Giuliani tha se qëndrimi i fortë i zotit Trump i ka forcuar duart e Pyongyang.

Zoti Trump e anuloi samitin në maj, duke akuzuar liderin e Koresë së Veriut për “zemërim të tmerrshëm dhe armiqësi të hapët”.

Por planet për takimin dypalësh të 12 qershorit në Singapor u ringjallën pas përgjigjes paqëtuese nga Pyongyang.

Zoti Giuliani po fliste në një konferencë investitorësh në Izrael kur i bëri deklaratat mbi samitin.

Veritas.com.al/