Politikanët gjermanë kanë arritur të shikojnë një ‘dritë në tunel’ mbi bisedimet drejt formimit të koalicionit qeveritar- sipas një ndihmësi të kancelares Merkel.

Avancimi i hapjes së një rruge për bisedimet mbi koalicionin formal  mes CDU të kancelares Angela Merkel dhe partnerit në koalicion SPD.

Bisedimet janë fokusuar mbi ndryshimet e palëve mbi taksat dhe emigracionin, sipas medias Gjermane.

Kristian demokratët e CDU dhe aleati i tyre Babarez CSU nuk ishin të aftë të ndërtonin një kabinet qeveritar qeë nga zgjedhjet e përgjithshme në shtator.

Kjo ëhstë periudha më e gjatë’ pas Luftës së Dytë, kur Gjermania nuk arrin të krijojë qeveri.

Veritas.com.al/