Neil Gorsuch është betuar si anëtar i Gjykatës Supreme të Shteteve të Bashkuara pak pas orës 11am të hënën në Kopshtin e Trëndafilave të Shtëpisë së Bardhë.

Gjykatësi Anthony Kennedy, nën të cilin Gorsuch u diplomua në shkollë juridike më shumë se dy dekada të kaluara, administroi betimin zyrtar të Juristit Gorsuch, deri tani gjykatës në Gjykatën e Apelit të Shteteve të Bashkuara. Gorsuch zëvendëson Gjykatësin e  munguar për shkak të vdekjes së parakohshme, Antonin Scalia.

Emërimi i Neil Goursuch ishte një nga çështjet më të diskutueshme në Amerikë; dhe tani konsiderohet një triumf i Donald Trump.

/Veritas.com.al