Një gjykatë në Veri të Greqisë ka dënuar 23 persona me burgim, duke u radhitur nga tetë te 1,489 vite, për trafikimin e emigrantëve nga Iraku dhe Siria drejt vendit të tyre që nga kufijtë me Turqinë. Dënimi është dhënë për vepra të kryera gjatë viteve 2015 dhe 2016.

Gjykata e Selanikut dha dënimin më të gjatë për një 54 vjeçar me kombësi greke, i cili u dënua për krijimin e një rrethi trafiku që bënte transportin e më shumë se 500 refugjatëve në 43 raste. Sipas ligjit grek, afati më i gjatë për dënimin me burg është 25 vjet.

Një tjetër 2 vjeçar, mes shumicës që janë shoferë taksie, u la i lirë.

Të dyshuarit ishin ndaluar në korrik 2016 në një operacion policor. Greqia ishte pika kryesore hyrëse drejt vendeve të Bashkimit Europian, ku kanë hyrë më shumë se 1 milionë refugjatë gjatë krizës së vitit 2015.

Veritas.com.al/