Një ish deputete e shtetit Georgia dhe shkrimtare ka bërë hapin kryesor drejt qëllimit për tu bërë e para grua amerikano-afrikane guvernatore e një shteti në Shtetet e Bashkuara.

Stacey Abrams fitoi primaret në Partinë Demokratike ditën e marte duke treguar para votuesve se priva për të kinvertuar Republikanët në Demokratë ka dështuar.

Asnjë Demokrat nuk është zgjedhur guvernator në ketë shtet shtëpi e Republikanëve që në vitin 3003.

Veritas.com.al/