Në një parashikim për një përmbytje të fuqishme që vjen nga Stuhia e Kategorisë 3, ‘Harvey’ guvernatori i Texas, Governor Greg Abbott shpalli gjenden e katastrofës për 30 zona të Texas të Mërkurën në mbrëmje.

“Texanët besojnë në ndërmarrjen e veprimeve dhe gjithmonë për të qenë të përgatitur për rastet e emergjencave”, tha Guvernatori Abbott në një deklaratë të siguruar nga Breitbart Texas.

“Kjo është arsyeja pse po marr të gjitha masat paraprake përballë zbarkimit të stuhisë tropikale ‘harvey’.

Duke shpallur me përparësi gjendjen e ‘katastrofës’ do të krijohet mundësia për Texas që të zhvendosen shpejt mjetet e furnizimit me energji për raste urgjente të stuhisë së parashikuar në ‘kushte të rrezikshmërisë’

Veritas.com.al/