Të shtunën, sot, Hungari nisi një fushatë anti- BE që kërkon një vëzhgim të hollësishëm se si të merret vesh me politikat e Brukselit që sipas fushatës “po kërcënon pavarësinë e Hungarisë”.

Një pyetësor që titullohet “Të stopojmë Brukselin!” është postuar në çdo familje në të gjithë kombin, tha një zyrtar i vjetër i qeverisë, Bence Tuzson, në një konferencë për mediat.

“Vendim i madh dhe beteja shtrihen para Hungarisë së sotme dhe në të ardhmen Hungaria mund të fitojë këto beteja në qoftë se ndjen mbështetjen  e vendit”, tha Tuzson.

Pyetja e gjashtë në radhë e studimit kërkon nga shumica e qytetarëve “çfarë mund të bëjë Hungaria” rreth politikave të BE mbi emigracionin dhe mbi çështje si ajo e rritjes së taksave.

Një pyetje tjetër, psh., është “çfarë mund të bëjë Hungaria”, siç po shikohet “në serinë e akteve terroriste në Europë… kur Brukseli do t’i imponohet Hungarisë për emigracionin ilegal”.

Përgjigjet janë: “Emigrimi ilegal duhet të mbahet nën mbikëqyrje derisa autoritetet të vendosin mbi çështjen”.

Studimi, i titulluar “Këshillimi Kombëtar 2017” nga kryeministri i qeverisë së djathtë Viktor Orban hyri në fuqi javën e kaluar duke lejuar mbajtjen e e pacaktuar të emigrantëve në kampet kontenierë  në kufi.

/Veritas.com.al/