Nga: Glauco Maggi/ Libero Quotidiano.it/

Brandon Straka është demokrat, homoseksual i deklaruar, stilist parukier, aspirant aktor, newyorkez, dhe në vitin 2016 votoi për Hillary Clinton.

Gjithçka normale në grumbullin e politikës Demokrate metropolitane. Jo aq ‘normale’ se, sot, ky, i njëjti Straka është themeluesi i një lëvizjeje të quajtur “WalkAway”. Nga Partia    Demokratike, nënkuptohet.

Straka ka lëshuar një manifest në mediat sociale, dhe është “shfaqur në disa transmetime te mbrëmjes në Fox News, për të shpjeguar se nuk mundet me “politikën identitare te liberaleve dhe korrektesës politike shtypëse dhe mbizotërues që korrupton vendin. Tonet nga “është” koha për t’ia mbathur nga kafazi i mendimit të vetëm të te majtës “i bën jehonë atyre të përdorura disa vite më parë nga autori David Mamet kur bëri të njohur bashkëbisedimin e tij : në vitin 2008 ai shkroi një editorial në të cilën ai shpjegoi “pse nuk jam” një liberal me tru te shuar “, dhe tre vjet më vonë ai botoi librin” Sekreti,  Njohuri  mbi çmontimin e kulturës amerikane “, duke shkuar thellë në denoncim: ‘lufta e te majtës për të racionalizuar pozicionet e saj është një përpjekje e patolerueshme e Sizifit. Unë flas nga pozicioni Liberal i reformuar’, lexohet në përmbledhjen e bestsellerit te Memet, i cili në atë kohë tronditi sallonet e Upper West Side të Manhattanit, mësuar për dekada të tëra që ta ketë atë si një të majtë besnik.

Shikoni tani fotokopjen e manifestit te Strakes, e cila ka bërë kaq shumë buje në internet sa për të shtyrë Uashington Post në ekzorcizëm: është e vërtetë se mesazhi i lamtumirës së DEMOKRATIT është bërë viral, ka shkruar gazeta e Jeff Bezos dje, por kjo nuk do të thotë se do të ketë kaq shumë dezertime sepse ‘të vendosësh’ si “me pëlqen” ‘janë (pothuajse) të gjithë konservatorët. Por për Demokratët që mendojnë se kanë në xhep marrjen e Dhomës dhe Senatit në nëntorin e ardhshëm, nuk ka ende një gjë te mirë ne horizont dhe të dëgjosh manifestin që po ju transkriptoj këtu:

“Hej Patriotë! Kjo video është mbi atë se përse unë po largohem nga liberalizmi dhe partia Demokratike “, shpjegon i riu Straka.

“Është shpresa ime e sinqertë që të bashkoheni në këtë fushatë dhe se ne mund të nisim një lëvizje në këtë vend – dhe jo vetëm inkurajon të tjerët që të ikin nga e majta përçarëse, por edhe të ripërshtatet me trillimin e mediave liberale se çfarë do të thotë të jesh një konservatore në Amerikë. Na takon ne që të bëjmë te dëgjohen zërat tanë dhe të kërkojmë të vërtetën. Partia Demokratike ka garantuar se është ajo padrone e pakicave racore, seksuale dhe fetare në Amerikë. Ajo ka inkurajuar mendimin e grupit, hipokrizinë, ndarjen, stereotipet, fyerjen, pranimin e mentalitetit të viktimizimit. Dhe në të njëjtën kohë DEMOKRATET kane dekurajuar pakicat nga zhvillimi i të menduarit të pavarur, një dialogu te hapur, një opinioni te informuar dhe te matur dhe një motivimi për sukses “.

Deri më tani, video me apelin e Straka është parë nga dy milionë vizitorë në Facebook, duke nxitur komentet e solidaritetit dhe duke shumëfishuar mesazhe kritik ndaj DEM. “Unë u largova në 2012 dhe ndryshova nga DEM në GOP në 2016,”ka shkruar një.

“Partia Demokratike ka shkuar shumë në te majtë ekstreme #Hispanicfortrump #WalkAway”.Meqe ra fjala për hispanikët dhe mendimit unik ne media të dominuara nga gazetarët e majtë anti-Trump, Çështja qe nxjerr tym këto ditë është fshehja absolute –ne lajmet ne gjuhën spanjolle! -e faktit që 164 mijë hispanikë u janë kthyer vendeve te punës në qershor dhe norma e papunësisë në mesin e Latineve, në 4.6%, nuk ka qenë ndonjëherë kaq e ulet për 45 vjet, kjo është pasi mbledh këto te dhëna. Kanalet kryesore të Univision dhe Telemundo ne gjuhen Spanjolle, dhe madje edhe të me te vegjlit si Azteca America dhe Estrella TV e injoruan kete lajm. Dhe kështu vepruan edhe  programet në spanjisht CNN, Directo USA, dhe programi i lajmeve të mbrëmjes NTN24. Ç’ka për tu çuditur nëse, nën kapuçin e konformizmit dhe censurës, ndonjë mendje rebelohet dhe e bën duke ngritur zërin?

Veritas.com.al/