( Giuseppe Conte për herë të dytë në zyrën e  President Sergio Mattarella)/

 

Të dy partitë populiste në Itali kanë ringjallur planin e tyre për të formuar qeverinë e koalicionit dhe përsëri kanë paraqitur Giuseppe Conte si kryeministër.

Zoti Conte paraqiti listën e ministrave para presidentit Sergio Mattarella të enjten dhe qeveria e re do të betohet të Premten- thanë zyrtarët.

Carlo Cottarelli që ishte caktuar si  kryeministër, është tërhequr nga krijimi i një qeverie teknike.

Zoti  Mattarella ka kundërshtuar zgjedhjen e fillimit të zotit Conte për ministrin e financave.

Por partia populiste Pesë Yjet (M5S) dhe League kanë rënë dakord për një kandidat tjetër.

Pas takimit me presidentin Mattarella, zoti Conte ka konfirmuar raportimet se kandidati i ri për postin kyç të financave do të jetë profesori i ekonomisë Giovanni Tria.

Analistët thanë se ai është një kritik i BAshkimit Europian por jo avokat i largimit nga eeuro, gjë që e bën edhe më të pranueshëm për presidnetin Mattarella.

Ministra të tjerë të emëruar nga zoti Conte:

I brendshëm: Matteo Salvini, lider i League

Industria dhe puna: Luigi Di Maio, lider i Pesë Yjeve.

I jashtëm: Enzo Moavero Milanesi, një ish ministër i Punëve Europiane.

Zoti Salvini dhe zoti Di Maio do të jenë zëvendës- kryeministra.

Veritas.com.al/