Kryeministri i ri i linjës së ashpër në Itali kërcënoi të Enjten se do të bllokojë deklaratën e përbashkët të BE mbi emigracionin në samitin ku kancelarja Gjermane  është përgatitur për betejë dhe që ka paralajmëruar se këtu varet fati i BE.

Kohët e fundit Roma ka refuzuar që të lejojë ankorimin e disa anijeve me refugjatë në portet e saj. Kjo ka ngjallur tensione të reja pavarësisht nga fakti se numri i refugjatëve që kanë arritur kanë ka zbritur dukshëm që nga kriza më e lartë e emigracionit në Europë në vitin 2015.

Veritas.com.al/