-Presidenti i Këshillit Europian thotë se ka qenë i tundur të ndërhyjë në punët e politikës italiane-

Jean-Claude Juncker i ka hedhur degën e ullirit qeverisë së re Italiane, duke paralajmëruar se ” vendet gjerman- folëse” nuk duhet të përsërisin gabimin që u bë me Greqinë, duke lexuar leksione bosh para popullit Italian.

Presidenti i Komisionit Europian tha se, edhe pse ka qenë i tunduar për të ndërhyrë gjatë impasiit politik të fundit në Itali, ka hequr dorë nga ideja sepse ka vendosur të moss u japë dorë fjalëve të populistëve sikur BE po ndërhynë në çështjet e brendshme.

Juncker theksoi se Lëvizja antiestabishment ‘ Pesë yjet’ (M5S) dhe partia e krahut të djathtë League, që të dy partitë kanë lancuar politikën e daljes nga Bashkimi Europian, dhe se ky i gjykon këta për veprimin e jo për retorikën.

Veritas.com.al/