BRUSSELS (Reuters) – Presidenti i Bashkimit Europian, Jean-Claude Juncker do të vizitojë Uashingtonin në fund të muajit korrik në përpjekje për të ulur tensionet e tregut pasi liderët e BE premtuan se do të reagojnë me forcë kundër proteksionizmit.

Juncker, Komisioni i të cilit koordinon politikën e tregut për 28 vendet anëtare të BE, tha se ka marrë një ftesë nga presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump dhe se mund të vizitojë Uashingtonin në 24 korrik ose edhe më vonë.

“Ne do tí ç ‘dramatizojmë këto marrëdhënie”, shtoi ai.

“Ne kemi nevojë për këto marrëdhënie. Shtetet e Bashkuara ka nevojë për këto marrëdhënie. Nuk jam i sigurt nëse do të arrijmë ndonjë marrëveshje mes Shteteve të bashkuara dhe bashkimit Europian, por do të përpiqem”, tha ai për reporterët pas samitit të BE mbi emigracionin.

Veritas.com.al/