U bë e modës që kudo në botë të përdoret nocioni ‘fake news’; por veç lajmeve të rreme, janë zbuluar edhe qytete të rreme, ose ‘fake’.

Gjatë një udhëtimi nëpër botë, Gregor Sailer ka mundur të realizojë një album me foto të qyteteve dhe ndërtesave ‘fake’.  Brenda tyre nuk banon askush, prandaj quhen ‘fake’. Ato përdoren për disa arsye, si për xhirime filmash, për atraksion turistik ose edhe për stërvitje ushtarakësh.

Më poshtë ndodhen imazhet e tyre:

 Thames Town in China is the spitting image of an English town - but it is almost completely empty

Thames Town në Kinë është një përshtypje e qytetit Angles- por ështe thuajse komplet bosh.

 This English-looking church in China is a copycat of a similar building in Bristol

Kishë si kopje e kishës angleze ne Bristol, por  ndërtuar në Kinë. Gregor tha se ‘kjo htë mes iluzionit dhe realitetit’

 This fake town in Germany is used as a military training base

Një qytet fake në Gjermani që përdoret për trainimin e ushtrisë.

 You'll be waiting a long time for a train at this station in Schnggersburg, Germany - the track leads nowhere

Mund të prisni me ditë e me vite në këtë stacion treni në  Schnggersburg, Germany – por tren nuk do të duket kurrë.

 Jeoffrecourt at Camp de Sissonne is used to train the French military

Jeoffrecourt në Camp de Sissonne është përdorur për trainimin e ushtrisë Franceze.

 Camp de Sissonne has been used by the French army since the late 1800s

Camp de Sissonneështë përdorur për trainimin e ushtrisë Franceze që në fund të viteve  1800.

 These peeling buildings were covered with pictures of nicer properties in Bashkortostan, Russia because it was hosting a political summit

Këto kolona ndërtesash ishin veshur me fotografi të karakteristikave më të mira në Bashkortostan, Rusi, sepse ndërtesa do të priste një samit politik.

 Carson City, near Gothenburg in Sweden, is used to test cars

Qyteti Carson, afër  Gothenburg në Suedi, htë përdorur për të provuar makina.

 This Middle Eastern-looking city is actually a fake town built in the Mojave Desert, California, and used for army training

Ky qytet që duket si në Lindjen e Mesme, aktualisht është një qytet fake, i ndërtuar në Shkretëtirën Mojave, Californi, dhe është përdorur për trainimin e ushtrisë.

 Junction City, at Fort Irwin in California is used to train soldiers heading to the Middle East

Qyteti Junction, në Fort Irwin në Kaliforni është përdorur për trainimin e ushtarëve që do të dërgohen në Lindjen e  Mesme.

Veritas.com.al/