Ata janë vetëm 428 kandidatë, nga 577 vende që ka Asambleja e Francës. Macron nuk ka arritur ta plotësojë gjithë listën e kandidatëve.

Kandidatët që do të garojnë nën flamurin e Presidentit të zgjedhur Macron u mblodhën në Paris për të kryer një kurs trainimi mbi zgjedhjet e qershorit.

Shumica janë të sapo ardhur në politikë. Mosha mesatare e tyre është 46 vjeç, e krahasuar me moshën mesatare 60 vjeë të Parlamentit të kaluar. Gjysma janë gra dhe gjysma burra.

Vetëm 24 janë nga ligjvënësit që ishin edhe legjislaturëne kaluar; të gjithë të tjetër janë nga ata që do të zgjidhen. Të gjithë jan socialistë.

Macron, një centrist pro-biznesmen, pro- Europian, fitoi zgjedhjet e Francës në 7 maj.

Pas zgjedhjes si President, hapin e dytë të vështirë ka të fitojë maxhorancë në Asamblenë Kombëtare.

/Veritas.com.al/