Lideri i Opozitës në Bahrain, Sheikh Ali Salman, është dënuar me vdekje pas Gjykata e Apelit e shpalli  fajtor për spiunazh në favor të Katarit.

Vendimi vjen pak muaj pasi Gjykata e Lartë e Bahrain e ngarkoi Selman me akuzën e ‘bashkëpunimit’ me shteti  kundërshtar.

Bahrain i ka prerë lidhjet me BAhrain në vitin 2017.

Grupi i të Drejtave të njeriut Amnesty e ka përshkruar vendimin  si një ‘ shfytyrim të drejtësisë’ mes ‘ masave reperesive mbi disidentët’ .

Drejtori i Amnesty për Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut, Heba Morayef tha se “Sheiku Ali Salman është i burgosur i ndërgjegjes i cili mbahet në burgje vetëm për ushtrimin paqësor të të të drejtës së lirisë së shprehjes”.

Veritas.com.al/