(FOTO: Theresa May, kryeministre e Mbretërisë së Bashkuar)/

Kryeministre e Britanisë, Theresa May do të njoftojë zyrtarisht Bashkimin Europian të Mërkurën e ardhshme se Mbretëria e Bashkuar u largua. “Good Bye EU!’

Dje ishte dita më e fundit kur BE dhe presidenti Jean Claude Junker bëris shantazh dhe cinizëm duke thënë nse “Britania nuk ka ku shkon, këtu në BE do të kthehet”, dhe se “tani Britania i përket botës së tretë”, “mjer kush bëhet si Britania!”

Downing Street tha se kryeministrja mundtë shkruajë një etër për 27 vendet anëtare të BE, duke shtuar se po pret që negociatat për ndarjen të fillojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Lëvizja vjen nëntë muaj pasi populli votoi  51.9% me 48.1% në referendum për largimin nga BE.

Në qoftë se gjithë negociatat shkojnë sipas parashikimeve, atëherë Brexit do të ndodhë në Mars 2016.

/Veritas.com.al/