Nga: JOSHUA CAPLAN

Ish-kryetari i Bashkisë së Nju Jorkut, Mike Bloomberg të Mërkurën u largua nga primaret presidenciale Demokrate dhe mbështeti ish Zëvendës Presidentin Joe Biden.

Bloomberg, i cili harxhoi mbi 600 milion dollarë të parave të tij për ofertën e tij të dështuar, pranoi se ai nuk parashikonte më një shteg për nominimin e partisë së tij pas një paraqitjeje të dobët në Super të Martën.

“Unë jam një besimtar në përdorimin e të dhënave për të informuar vendimet. Pas rezultateve të djeshme, matematika e delegateve është bërë praktikisht e pamundur – dhe një rrugë e zbatueshme për nominim nuk ekziston më. Por mbetem me sy të qartë për objektivin tim kryesor: fitoren në nëntor. Jo për mua, por për vendin tonë.

Dhe kështu, ndërsa nuk do të jem i nominuari, nuk do të largohem nga lufta më e rëndësishme politike e jetës sime, “tha Bloomberg në një deklaratë. “Unë kam besuar gjithmonë se mposhtja e Donald Trump fillon me bashkimin pas kandidatit me qëllimin më të mirë për ta bërë atë. Pas votimit të djeshëm, është e qartë se kandidati është shoku im dhe një amerikan i shkëlqyeshëm, Joe Biden. Unë e kam njohur Joe për një kohë shumë të gjatë. Unë e di mirësjelljen e tij, ndershmërinë e tij dhe angazhimin e tij për çështje që janë kaq të rëndësishme për vendin tonë – përfshirë sigurinë e armëve, kujdesin shëndetësor, ndryshimin e klimës dhe punët e mira. ”

Bloomberg u persekutua nga akuzat që po mundohej të blinte nominimin presidencial Demokrat. Pasuria e tij e madhe u provua si një fletë e përsosur për Sanders, i cili ka thënë se miliarderët nuk duhet të ekzistojnë fare. Në të vërtetë, Bloomberg pati një rreth të gjerë ndikimi me shpenzimet e tij për çështje kyçe si kontrolli i armëve, si dhe përpjekjet e tij filantropike për ti dhënë impuls qyteteve Amerikane dhe për të siguruar trajnime lidershipi për kryetarët e bashkive. Dhjetra kryetarë të shquar ju bashkuan kandidaturës së tij.

VERITAS.COM.AL/