Një Brexit ‘i zgjuar’ mund të shërbejë si model për marrëdhëniet e ardhshme më shtetet e BE- tha ministri gjerman i Punëve të Jashtme Sigmar Gabriel.

Turqia dhe Ukraina mund të jenë dy shtete që mund të përfitojnë nga shablloni , tha ai për grupin mediatik Funke në Gjermani.

Ai nuk shikon ndonjë shtet që t’i bashkohet BE-së së shpejti.

Marrëdhëniet e të ardhmes së Britanisë në BE, që do të largohet në 29 Mars 2019, ndodhet akoma në negociata.

Të dy poalët ranë dakord këtë muaj mbi dy a tre çështje të ‘divorcit’: Sa shumë Britania do të marrë nga BE, çfarë do të ndodhë me Irlandën e Veriut dhe kufijtë dhe çfarë do të ndodhë me qytetarët britanik që jetojnë në vende të tjera të BE, ose me qytetarët e BE që jetojnë në UK.

Veritas.com.al/