Brukseli ka vendosur të ndajë dhjetëra milionë euro nga ‘cash’ në BE që ishin caktuar për shtetet patriotikë të Europës Lindore dhe Qendrore, sipas një reforme në buxhet që do të lidhet me financimin e “vlerave” të bllokut ku përfshihet emigracioni masiv.

Sipas propozimeve të zbuluara nga Financial Times, Komisioni Europian po planifikon të ndajë kriteret për shpërndarjen e programeve të “kohezionit’’ nga GDP për frymë vetëm për shtetet që i ka quajtur “vlera të BE”.

Sipas post- buxhetit të vitit 2020, të lënë jashtë në draft- dokumentin e hartuar, 350 miliardë euro që janë parashikuar për “ekonomitë e dobëta të bllokut” duket se do të vihen nën titullin “cohesion and values”.

Veritas.com.al/