Honjo Tasuku, i lindur më 27 janar 1942, është një mjek-shkencëtar dhe imunolog japonez. Ai mori çmimin Nobel 2018 në Mjekësi ose Fiziologji dhe njihet më së miri për identifikimin e tij të proteinës së programuar të vdekjes së qelizave të programuar 1 (PD-1).  Ai është i njohur gjithashtu për identifikimin e tij molekular të citokineve: IL-4 dhe IL-5,  si dhe zbulimin e deaminazës cytidine të indituar nga aktivizimi (AID) që është thelbësore për rekombinimin e ndërprerësve të klasave dhe hipermutimin somatik

Profesori japonez i Fiziologjisë së Mjekësisë, Profesori Dr Tasuku Honjo, krijoi një sensacion para mediave sot duke thënë se virusi korona nuk është i natyrshëm.

Nëse do të ishte e natyrshme, nuk do të ndikonte negativisht në tërë botën si kjo. Sepse, sipas natyrës, temperatura është e ndryshme në vende të ndryshme. Nëse është e natyrshme, do të ndikonte negativisht vetëm në ato vende që kanë të njëjtën temperaturë si Kina.

Përkundrazi, po përhapet në një vend si Zvicra, në të njëjtën mënyrë po përhapet në zonat e shkretëtirës. Ndërsa nëse do të ishte e natyrshme, do të përhapet në vendet e ftohta, por do të vdiste në vendet e nxehta.

Kam bërë 40 vjet kërkime mbi kafshët dhe viruset. Nuk është e natyrshme. Eshtë prodhuar, dhe virusi është plotësisht artificial.

Kam punuar për 4 vjet në laboratorin Wuhan të Kinës. Jam njohur plotësisht me të gjithë stafin e atij laboratori. Unë i kam telefonuar të gjithë ata, pas aksidentit në Corona. Por, të gjithë telefonët e tyre janë fikur për 3 muajt e fundit. Tani është kuptuar se të gjithë këta teknikë laboratori kanë vdekur.

Bazuar në të gjitha njohuritë dhe hulumtimet e mia deri më sot, unë mund ta them këtë me 100% besim se Corona nuk është e natyrshme. Nuk ka ardhur nga lakuriqët. Kina e ka prodhuar atë.

Nëse ajo që po them sot dëshmohet e rreme tani ose edhe pas vdekjes sime, qeveria mund të tërheqë çmimin tim Nobel.

Por Kina gënjen dhe kjo e vërtetë një ditë do të zbulohet për të gjithë. ‘

VERITAS.COM.AL