Seanca e sotme Parlamentare ka pranuar në rendin e ditës edhe ligjin e ri për ndërtimin e një Teatri të Ri në Tiranë, pikërisht në truallin ku ndodhet sot ‘Teatri Kombëtar’.

Projektligji ka kohë që është bërë pjesë e debateve politike, në media dhe mes artistëve e spektatorëve, që nuk u pajtuan me ‘prishjen e  ndërtesës së Teatrit Kombëtar’.

Presidenti i Republikës, për të dytën herë kërkoi korrigjime mbi projekt- ligjin; herën e parë qeveria përmirësoi disa nga vërejtjet që kishte bërë Presidenti.

Por për herë të dytë, maxhoranca parlamentare nuk pranoi më.

Parlamenti ka rrëzuar sot dekretin e  presidentit Ilir Meta për Teatrin Kombëtar. Mazhoranca rrëzoi me 74 vota dekretin presidencial, vetëm ministri Pandeli Majko nuk mori pjesë ne votim.

Në këtë mënyrë i hapet rruga zbatimit të ligjit mbi ndërtimin e Teatrit/

Veritas.com.al/