Një pajisje dore mund të identifikojë indet kanceroze në 10 sekonda- sipas shkencëtarëve në Univeristetin e Texas në Shtetet e Bashkuara.

Ata thonë se pas kësaj mund të bëhen ndërhyrjen kirurgjikale për ta hequr tumorin më  shpejt, më të sigurt dhe më me preciz.

Dhe pas kësaj ata shpresojnë se do të eleminojnë dyshimet se pas operacionit ka mbetur ndonjë kancer prapa tij.

Provat, të publikuara në ‘Science Translational Medicine’ dëshmojnë se teknologjia e ka saktësinë në 96 përqind të kohës që punon.

Pajisja ‘MasSpec Pen’ ka avantazhin e një metabolizmi unik të çelizave të kancerit.

Veritas.com.al/