(FOTO: Angela merkel dhe Mike Pence)/

Shtetet e Bashkuara do të jetë e “palëkundur” në mbështetjen  për Nato-n- tha zëvendës- presidenti  Mike Pence liderëve Europian në Konferencën e Sigurisë në Munih të Gjermanisë.

Në fjalimin e parë të rëndësishëm mbi politikën e jashtme gjatë administratës së Trump, zoti Pence tha se Shtetet e Bashkaua do të “qëndrojn me Europën sot dhe çdo ditë”.

Por ai tha para liderëve të mbledhur se vendet Europiane po “dështojnë me pagesat e tyre të detyrueshme” mbi mbrojtjen.

Ky lloj dështimi “gërryen themelet e aleancës sonë”- tha ai.

Zëvendës- president e vuri theksin në atë se përveç Shteteve të Bashkuara, vetëm katër shtete kanë arritur te shpenzojnë 2& të GDP-së për mbrojtjen.

“Ka ardhur koha që të bëjmë më shumë”- tha Mike Pence.

/Veritas.com.al/