(FOTO: Kjo vepër arti është edhe burrë edhe grua; edhe Romana Vlahutin, edhe Bernt Borchardt)/

Ambasadorja e BE Romana Vlahutin dhe ambasadori i OSBE Bernd Borchardt kanë ngjallur interes për publikun shqiptar; herë në një sens e herë në sens tjetër. Përgjithësisht kanë qenë ‘complice’ në faje kundër demokracisë në vend. Piktori Avni Delvina i ka kthyer në një ‘portret’ të dy ambasadorët.

Delvina është një piktor i njohur shqiptar. Moto e tij është ‘veprat tragjike të komunizmit t’i kthej në art komik’.. Ai shtë i njohur edhe për publikun Italian ku ka hapur disa ekspozita. Një nga dashamirësit e artit të tij është edhe Silvio Berluskoni.

/Veritas.com.al/

(FOTO: Piktori Delvina me Silvio Berluskonin)/