Lorde, ‘pop star’ Neo Zelandeze shkaktoi  reagime të ashpra dhe bëri thirrje për bojkot në media sociale këtë javë pasi anuloi koncertin e planifikuar në Izrael për verën e ardhshme për shkak të presionit nga Bojkoti anti- Izraelit, lëvizjet Divestment,dhe Sanctions (BDS).

Këngëtarja 27 vjeçare kishte planifikuar të performonte në Tel Aviv në qershor 2018, por e anuloi koncertin këtë javë pasi mori shumë presione nga BDS, një lëvizje e ashpër që mbron bojkotin kulturor dhe financiar ndaj Izraelit.

“Kam marrë një numër të pakufishëm mesazhesh dhe letra dhe kam pasur shumë diskutime me njerëz që përfaqësojnë disa pikëpamje. Mendoj se gjëja e drejtë që mund të bëj tani është të anuloj shfaqjen “, tha Lorde në një deklaratë ku foli për vendimin e saj.

Veritas.com.al/