Ndryshe nga paraardhësi, Obama, Presidenti Donald Trump nuk ka hezituar të marrë pozicionin e lidershipit ndaj protestave në Iran kundër mbështetjes për terrorin dhe regjimin ekstremist në Iran.

Në të njëjtën ditë kur Iranianët zunë rrugët të Premten në demonstratën më të madhe kundër regjimit që nga viti 2009, Trump postoi përmes Twitter:

“Gjithë bota kupton se njerëzit e mirë të Iranit kërkojnë ndryshim; dhe më tej, fuqia e madhe ushtarake e Shteteve të Bashkuara nuk mund të durojnë përgjithmonë një regjim shtypës dhe dita do të vijë kur populli Iranian do të shikojë ndryshimin. Bota po shikon”.

Veritas.com.al/