Dy organet kryesore kundër korrupsionit në nivele të larta dhe krimit të organizuar, Prokuroria e Posaçme (SPAK) dhe Byroja Kombëtare e Hetimit (BKH) janë drejt ngritjes.

Qeveria shqiptare ka vendosur të blindojë këto dy institucione kyçe, që pritet të shfarosin krimin dhe korrupsionin, deri te politikanët.

“‘Sistemi i sigurisë’, sistemi ku ndodhen këto institucione, që përbëhet nga perimetri rrethues i godinës, deri ku shtrihet më tej ai i vëzhgimit apo kontrollit të autorizuar në rast nevoje të parandalimit të rrezikut, ai i sinjalizimit të hyrjeve të parregullta, metal-dedektorët, sistemi i kamera- vëzhgimit, ai elektronik i lejimit e kufizimit të aksesit në hyrjet e institucioneve, ruajtja e të dhënave të tyre, punonjësit e sigurisë”, thuhet ndër të tjera në vendimin e Qeverisë.

VERITAS.COM.AL/