Qeveria e majte greke mblodhi supet ditën e shtune para votës së censuruar mes protestave kundër një marëveshjeje që shënon 27 vjet tashmë mes Greqisë dhe Maqedonisë, mbi emrin e ri të shtetit të Maqedionisë që ishte lënë për t’ u vendosur të Shtunën.

” Kjo është marrëveshja më e mirë që vendi ynë ka pasur vitet e fundit”, tha kryeministri Alexis Tsipras duke folur rreth marrëveshjes. Sip[as marrëveshjes shteti fqinj verior i Greqisë do të marrë emrin e ri ‘ Republ;ika e Maqedonisë Veriore”.

” Është në interesin tonë që të mbajmë hapur një front të panevojshëm në politikën tonë të jashtme?”, pyeti ai në Parlament pak para votimit, që mori vetëm 153 nga 280 ligjvënës të pranishëm në Parlament.

Disa qindra protestues që ishin mbledhur jashtë Parlamentit dhe një numër i madh policësh që lëshuan gaz lotues ndaj protestuesve që nga ndërtesat pranë.

Disa protestues hodhën bomba artizanale dhe gurë kundër policisë.

“A mendoni çfarë po bëni? Ju po ngrini irredentizmin Maqedonas!” i tha Tsipra- it lideri i Opozitës kryesore Kyriakos Mitsotakis.

” Ju do të merrnit çmimin Nobel për Mashtrim Politik”, tha ai.

Veritas.com.al/