AFP/ EDUARDO MUNOZ ALVAREZ

NBC News mbuloi një akuzë të besueshme për përdhunim kundër Harvey Weinstein, sipas burimeve që folën me New York Times dhe Daily Beast.

“Tre ditë përpara se Ronan Farrow dhe une të shkonim në LA për të intervistuar një grua qe kishte një akuzë të besueshme për përdhunim ndaj Harvey Weinstein, unë u urdhërova të ndalem, të mos e intervistoj këtë grua”, ka thënë një informator i NBC News, duke u larguar nga New York Times. “dhe të qëndroj krejt larg historise.”

“Farrow ishte përgatitur të fluturonte në Kaliforni për të intervistuar një grua që do të reklamonte nje foto në kamera që Weinstein e kishte përdhunuar “, raporton Daily Beast e te majtës ekstreme. “Farrow donte të publikonte këtë intervistë dhe atë që ai kishte mbledhur pothuajse, por  autoritetet më të larta te rrjetit i thanë se kishte nevojë për më shumë dhe nuk do të lejonin Farrow-n të përdorte një ekip te NBC News për intervistën [.]”

Informatori i NBC News është Rich McHugh, një producent 43 vjeçar, i cili ka punuar ngushtë me Farrow në historinë Weinstein. Ai la punën në njësinë investigative të NBC rreth dy javë më parë për një mundësi për të punuar për Al Gore në një dokumentar për ndryshimin e klimës.

Për të treguar historinë e tij per Weinstein, Farrow përfundimisht u detyrua të dergonte raportin e tij tek New Yorker, ku u botua dy muaj më vonë dhe fitoi Cmimin Pulitzer. Farrow e ndjeu se nuk kishte zgjedhje tjeter sepse NBC nuk pranoi të trajtonte historinë, e shtynte vazhdimisht atë, e vazhdonte t’i thoshte se historia nuk ishte e fortë mjaftueshem.

Kjo, sigurisht, është qesharake. Para se të largohej, Farrow kaloi tetë muaj të gjatë duke mbledhur historinë e tij, dhe qe kur ai u largua nga NBC, jo vetëm që kishte akuzuesen për përdhunim, por ai kishte kasetën audio te një operacioni sekret te policisë ku Weinstein pranonte se kishte joshur një modele dhe gra të tjera.

Noah Oppenheim, presidenti i NBC News, i tha New York Times  per Farrow “kurrë nuk  ju tha të ndaloje në mënyrën si ai po insinuon”.

Megjithatë, Oppenheim ende nuk ka shpjeguar pse kaseta audio e Weinstein (një lojtar Demokrat dhe mbështetës i Clinton-it, dhe njeriu më i fuqishëm në Hollivud në atë kohë) ku pranonte se kishte joshur gratë nuk ishte në vetvete një histori legjitime.

Sic ka raportuar Breitbart News më parë, konfliktet e interesit të Oppenheim janë befasuese. Nën dritën e djellit, Oppenheim jo vetem si skenarist, ai ka ndarë tryezën me Weinstein në kohën e 100 Gala-ve në prill të vitit 2017, qe sipas  kronologjise së mësipërme, ndodhi disa muaj pasi Farrow kishte filluar hetimin e tij.

Sipas Daily Beast, Oppenheim po fajëson shefin e tij, kryetarin e NBC News Andy Lack, që po e bën atë ‘kokë turku’.

Dalje te shumta kanë raportuar këtë javë se Lack tashmë është bere cope per keqpërdorimin e skandalit të ngacmimeve seksuale të Matt Lauer dhe punësimin e Megyn Kelly, një nga gjerat më të kushtueshme në historinë e medias.

Vetë NBC News ka qenë gjithashtu objekt sulmesh pasi rrjeti i ekstremit te majtë zbrazi armet për drejtuesen e MSNBC Joy Reid, e cila gënjeu ne menyre seriale si një mjet për të akuzuar një hacker të supozuar (që nuk ekzistonte) për deliret homofobe të botuara në blogun e saj personal një dekadë më parë.

Në secilin prej këtyre rasteve, në vend që të sillnin hetues te jashtem për të kontrolluar plotësisht skandalin (siç ka bërë Fox News), NBC News zgjodhi të hetojë NBC News dhe çdo herë NBC News ishte e afte të raportonte se nuk gjeti asnjë gabim te bere në NBC News.

Chuck Todd, moderator i NBC’s per emisionin Meet the Press, kohët e fundit fajësoi Fox News se tregoi për mungesën e besimit të publikut në mediat establishment. Akuzat aktuale kundër NBC News dhe akuzat per NBC News se mbuluan një akuzë të besueshme për përdhunim, vijnë nga dy media të krahut të majtë dhe një producent i cili tani punon për Al Gore.

Veritas.com.al/