Në një video prej 30 sekonda, kryetari i Senatit Republikan, Paul Ryan (R-ËI) gjatë vizitës së kufirin e Shteteve të Bashkuara që postoi online të Martën, Ryan tha se patrullat e kufirit “kaun nevojë për më shumë mjete… për ta bërë punën në mënyrë efektive”, dhe premton se “kjo dot bëhet këtë javë”.

Por në video lexohet i njëjti slogan si në fushatën e Donld Trump: “Është koha për Murin” dhe shënion se janë 1,954 milje të kufirit jugor mes Shteteve të Bashkuara dhe Meksikës.

“Unë kisha mundësinë që të udhëtoja nëpër Texas, për të shkuar në Rio Grande Valley; kalova kohë me patrullat e policisë sonë”, tha Ryan.

“Kur shikon se si janë ngritur në detyrë përsëri, vërtet të japin respekt më të madh për atë që bëjnë.

“Ata qartësisht kanë nevojë për më shumë mjete dhe mbështetje për ta bërë punën e tyre në mënyrë efektive”, tha Ryan. “Kjo është arsyeja pse këtë duhet ta bëjmë këtë javë”.

“Është koha për Murin”. Ky është teksti që shoqëron videon.

Veritas.com.al/