( FOTO: Zoti Trump dhe zoti Kim do të takohen nw kotelin luksoz,  Capella në ishullin  Sentosa)/

Kaq shumë I mirëprituri takim mes presidentit të Shteteve të Bashkuara, Donald Trump dhe liderit të Koresë së Veriut, Kim Jong-un do të zhvillohet në një hotel të ishullit Sentosa të Singaporit, ka konfirmuar Shtëpia e Bardhë.

Samiti I 12 qershorit ishte anuluar para dy javësh nga zoti Trump, por ai përsëri u rikuperua pas kontakteve të trazuara mes dy palëve.

Zoti Trump tha të Martën se planet janë “të lëvizim përmes mirësjelljes”.

Shtetet e Bashkuara kërkon që zoti Kim të heqë dorë nga arët e tij bërthamore.

Por akoma nuk është saktësisht e qartë se çfarë ndodhet në tryezë për diskutimin në Singapor. Zoti Trump ka kërkuar që takimi I parë të shmangë procesin e gjatë të negociatave.

“Gjithë këto marrëdhënie janë ndërtuar, gjithë ato do të ndërtohen para udhëtimit”, iu tha zoti Trump reporterëve ditën e Martë. Është shumë e rëndësishme- do të jetë shumë e rëndësishme në pak ditë”, tha ai.

Samiti do të paraqesë takimin e parë që është mbajtur ndonjë herë mes liderit të Koresë së Veriut dhe presidentit në detyrë të Shteteve të Bashkuara.

Veritas.com.al/